Війна в Україні
Двоє – з Дніпра та Жовтих Вод: В Києві поховали на Байковому кладовищі бійців з «Групи Святоші»

Двоє – з Дніпра та Жовтих Вод: В Києві поховали на Байковому кладовищі бійців з «Групи Святоші»

На Різдво, 25 грудня 2022 під час виконання бойового завдання на Стародубщині, четверо диверсантів загинули. Обставини невідомі, за різними версіями засідка ФСБ, чи підрив на міні.

Про це повідомляє DeepState.

Учасниками групи були:

  • Юрій Горовець «Святоша». 34 роки. Командир групи. Єдина дитина в сім'ї. Проживав у Дніпрі. Активний учасник Революції гідності, згодом доброволець на фронті. У червні 2021 після однієї з сутичок на нього було відкрито кримінальну справу через позов журналіста проросійського телеканалу «НАШ», за звинувачення в перешкоджанні журналістській діяльності. Слідство тривало аж до загибелі Святоші, незважаючи на його діяльність.
  • Максим Михайлов «Непийпиво». 32 роки. Єдина дитина в сім'ї. Родом з Василькова, що на Київщині. Ще до початку відкритої війни був активним діячем національних рухів. У січні 2013 був затриманий на 15 діб в Ставропольському краї за протести проти кремлівської влади на Кубані. З 2014 воював у складі добровольчих формувань.
  • Тарас Карпюк «Тарасій». 38 років. Єдина дитина в сім'ї. Учасник національних рухів ще з 00-х, у 2014 пішов добровольцем на фронт. Під Іловайськом був поранений, ворог вистрілив у нього з відстані 15 метрів. Після лікування продовжив службу.
  • Богдан Ляговий «Аполлон». Наймолодший учасник групи, 19 років. Єдина дитина в сім'ї. Народився в Жовтих Водах, що на Січеславщині, після закінчення коледжу переїхав у Київ. 24 лютого 2022 року добровольцем доєднався до війська.

Разом хлопці провели не одну диверсію в тилу ворога, побували не в одній небезпечній вилазці та влаштували не одну «бавовну». Загинули по-козацьки — від рук ворога, молодими.

Відео: «Радіо Свобода»

Фото: Макс Требухов, ТСН

Читайте також: 9 годин тривоги та обстріл: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 8 березня;

2023-03-08 12:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин