Кримінал
Поліцейські в Жовтих Водах затримали харків‘янина, який за $4 тис. зробив український паспорт для росіянина

Поліцейські в Жовтих Водах затримали харків‘янина, який за $4 тис. зробив український паспорт для росіянина

В лютому 2022 року росіянин зустрівся з 41-річним харків’янином для отримання паспорта громадянина України з пропискою у Донецьку для проведення підривної діяльності на шкоду суверенітету України. Вчора, 28 липня, при передачі паспорта харків’янина викрили у Жовтих Водах (Дніпропетровська обл.).

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Харків’янин, який у минулому працював податківцем у Донецьку, повідомив, що зможе вплинути через свої «зв’язки» на осіб, уповноважених на прийняття рішень щодо виготовлення та видачі паспорту. 

Чоловік зазначив, що вказана «послуга» для громадянина сусідньої держави буде коштувати 4 тис. доларів, на що той погодився. Згодом росіянин надав фотокартки та 3 тис. доларів і повідомив, що другу частину суми передасть згодом. 

Пізніше ділок подзвонив своєму клієнту та сказав, що паспорт буде готовий через декілька днів і що він очікує на другу частину суми, яку росіянин має віддати під час їх зустрічі. Вчора, 28 липня, при передачі паспорта харків’янина викрили у Жовтих Водах.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова викрито 41-річного харків‘янина на прийнятті пропозиції та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Правоохоронці нададуть кримінально-правову оцінку діям інших фігурантів вказаного кримінального провадження.

Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Читайте також: Позбавлення волі за ухилення від військової служби: У Дніпрі винесли вирок бійцю ТрО, який не повернувся до військової частини;

2022-07-29 17:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин