Кримінал
СБУ викрила прихильників «руського миру» в Дніпрі та Жовтих Водах

СБУ викрила прихильників «руського миру» в Дніпрі та Жовтих Водах

В липні-серпні 2022 року мешканець Жовтих Вод, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово розміщував антиукраїнські коментарі, заперечуючи збройну агресію РФ проти України. Також СБУ викрила мешканця Дніпра, який у громадському місці публічно висловлював підтримку дій Росії та її збройних формувань на тимчасово окупованих територія України.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та прокуратури Дніпропетровської області.            

«Співробітники СБУ заблокували антиукраїнську агітацію чергових прихильників путінського режиму на виправдовуванні воєнних злочинів агресора і підтримці окупації територій нашої держави», - пише СБУ в Дніпропетровській області.

Мешканець Дніпра не приховував серед близького оточення свою проросійську направленість. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну він почав публічно агітувати людей щодо підтримки загарбницьких дій ворога. Зокрема, він глорифікував окупаційні війська та дискредитовував українську владу й Збройні сили України.

Мешканця Жовтих Вод спілкування в інтернеті з проросійськими активістами надихала на всебічну підтримку дій ворога. Пости він доповнював власними коментарями зі схваленням проведених незаконних референдумів та глорифікації дій ворожої армії з «визволення Донбасу від нацистів».

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувались у протиправній діяльності.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Читайте також: Чоловік помер: Поліція розшукує водія, який збив людину та втік в Оріхові Запорізької області;

Розукомплектовували електропідстанції та викрадали обладнання стратегічного підприємства: Поліція затримала 10 мешканців Кривого Рогу;

У Кривому Розі вартість проїзду може сягнути 17 гривень;

2022-11-02 13:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин